Единствената личност која ве спречува да успеете сте самите вие. Не е ниту општеството ниту менталитетот па и никој друг во вашиот живот. Се разбира, многумина од вас подобро се снаоѓаат во животот од многу други, но секој има можност да стане успешен.

Ова се 4-те најголеми лаги што некогаш си ги кажувате себеси и ве спречуваат да ги остварите целите:

Ми треба диплома за да бидам успешен.

Немам доволно време.

Стар сум за таа работа.

Многу е тешко да се започне.