Некои луѓе секојдневно се вљубуваат, додека за некои тоа се случува само еднаш во животот. Хороскопскиот знак има големо влијание врз тоа, а еве кои 2 хороскопски знака обично сакаат само една личност цел живот:

1. Рак

Како најверниот знак во хороскопот, сосема е логично дека Раковите обично сакаат само една личност во нивниот живот. Штом ќе ви го подарат нивното срце, ваше е засекогаш, дури и ако раскинете со нив. Нивните чувства се постојани и навистина треба да направите огромна грешка за да направите Ракот да престане да ве сака.

2. Риби

Иако нивните чувства не се толку интензивни како кај Ракот, Рибите исто така можат да поминат години, ако не и децении, обожавајќи само една личност. Бидејќи тие се сонувачи по природа, тешко е да ја разликуваат реалноста од имагинацијата, па затоа можат да создадат идеализирана и нереална слика за личноста што ја сакаат во нивната глава.