Некои луѓе имаат непогрешлива интуиција, т.н. „шесто сетило“. Лесно можат да проценат кој е што или лесно да предвидат настани. Никој не може да ги манипулира, бидејќи тие се многу перцептивни.

Се разбира, не секој ја имаа таа способност… Луѓето родени во овие три знаци припаѓаат на групата водни знаци, а тие се преосетливи и најмногу го чувствуваат светот околу нив.

Скорпија

Скорпиите секогаш знаат што ќе се случи пред тоа да се случи. Ова е особено случај кога тие се поврзани со некои блиски луѓе. Потоа, тие имаат претчувство за важни настани.

Се чини дека имаат вграден скенер за добро или лошо или за луѓе кои им се допаѓаат или не – тие знаат кој штомисли, што е со нив, но тие не сакаат да го кажат тоа. Не можете да ги измамите, тие секогаш дознаваат.

Рак

Раковите се преосетливи. Можете лесно да забележите кога некој повеќе не ги сака или која некому премногу му се важни. Дури и ако се обидете да му ги докажете вашите чувства преку зборови, сепак тие ги бараат делата.

Тие даваат се од себе и секогаш сакаат да се посветат на блиските луѓе. Ако сметаат дека нема меѓусебна обврска, љубов или внимание, тогаш тие заминуваат многу лесно. Тие се вакви во пријателства, на работа и во љубовта.

Не обидувајте се да ги измамите, бидејќи тие сигурно ќе откријат дека не сте искрени, и тогаш никогаш нема да ви простат.

Риба

Рибите  лесно можат да предвидат некои настани, да знаат кој е што и без да прашаат било што. Едноставно е, за нив е лесно да ги проценат луѓето.

Затоа најмногу ќе можете да забележите дека тие не се поврзуваат со многу луѓе и ако тоа е дел од нивната работа, тогаш тоа е многу површно. Ретко кој знае што навистина мислат, затоа што тие не се комуникативни.

Тие точно знаат што мислат. Тие полека избираат партнери и пријатели.