Авокадо и полуварени јајца? Не, во суштина не станува збор за класични јадења туку за зачин кој најчесто е споменуван и објавуван на Инстаграм во Велика Британија. Се работи за кари.

Британците неможат да одолеат на тоа да не сликаат јадења со кари и да ги објавуваат.

На списко се класични јадења како што се риба, компирчиња, пудинг…

Како што пренесува “Индепендент”, ова е комплетна листа

– Кари
– Авокадо
– Риба со компирчиња
– Јоркширски пудинг
– Чај со млеко
– Колбаси