По објавата дека хотелите во Скопје преживуваат и најголем профит остваруваат од швалерски престои, дојдовме на идеа да истражиме кои се најпопуларните швалерски локали во главниот град.

Скопје е мал град и навистина е тешко да се направи ваква листа, но во разговор со љубителите на ноќниот живот ги откривме овие 20 најшвалерски локали и локации :

1. Мартини Кафе, Лептокарија

2. Ресторан Касабланка, Автокоманда

3. Ресторан Орхидеја

4. Ресторан Камник

5. Буши Ресорт и Спа, Стара скопска Чаршија

6. Ветер и Магла, Зајчев Рид

7. Евросет, Зајчев Рид

8. Оливе, Карпош 3

9. Ресторан Турена, Водно

10. Хотел Лаки

11. Врв на Водно

12. Градски парк

13. Зајчев рид

14. Паркинг, СЦ Борис Трајковски

15. Кучково

16. Тефериџ

17. Обиколница

18. Матка

19. Паркингот кај Скопска Железара

20. Видиковец