Ова се првичните резултати од официјалната веб страна на Државната изборна комисија. Од обработени 92,44% од гласовите Стево Пендаровски има 401.637 гласа, додека Гордана Сиљановска Давкова 341.364 гласа. 

Неважечки 307 гласа.