Ако нозете не се здрави, тоа влијае на тоа како живее и како функционира целото тело.

Она што на повеќето лекари им се допаѓа кај оваа алтернативна пракса е тоа што не е замена за класична терапија, туку комплементарна.

Значи, не заборавајте да го слушате лекарот, но слободно пробајте да ги масирате точките на нозете кои ќе ја стимулираат работата на телото. Немаш што да изгубите, и може да добиете многу.

Во следното видео, видете што треба да се масира на нозете за одреден дел од телото: