На прв поглед ова е наједноставната задача која сте ја виделе.

Но, решението кое веднаш ќе го дадете е погрешно.

Добро разгледајте ја задачата и одговорете што треба да стои во квадратчето со прашалник.

Мислите дека одговорот е 6, нели?

Одговорот ви го прикажуваме во продолжение.

Ако возите автомобил требаше лесно да одговорите на оваа задача. На тие кои немаат автомобил сигурно потешко ќе им биде да го најдат одговорот.