Ова се првичните резултати од официјалната веб страна на Државната изборна комисија. Од обработени 8,87% од гласовите Стево Пендаровски има 34.726 гласа, додека Гордана Сиљановска Давкова 17.645 гласа. 

Неважечки 1.759 гласа.