Иако на сите им е познато дека согласно новиот анекс договор на Пржино, кон крајот на август лидерите треба да се сретнат, да потврдат дека има услови за избори, како и да се договори датумот за некаде во декември, Заев денеска со став дека на Нова година ќе договара за избори на 11 декември.

И овој пат, се очекува Заев да се демантира или тоа ќе го стори партијата место него. Но како и да е продолжува традицијата.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=D9ydg9lzzZI]