Во саботата навечер повторно дојде до помор на риби во реката Топлица кај Крушевац, соопштија активистите на Здржението на спортските риболовци од истоимениот град. Вдоводните инспектори вчера ги проверуваа одводните канали на дрвниот комбинат “Копаоник”, за кој се сомнева дека со испуштањето на отпадните води бил причинител за поморот на рибите. Реката е преградена со мрежа за затруените риби да не одат по неа.