На социјалните мрежи се појави ново видео од бруталното апсење на Марко Ѓуриќ, а како што може да се види на видеото специјалците го влечат на колена по улица.

По апсењето тој е пренесен во Приштина каде дал изјава пред судот за прекршоци, па е донесена одлука за депортирање и тој е пренесен преку административниот премин Мердаре каде го превземала српска полиција.