Некогашниот прв paзузнавач, Виктор Димовски е назначен за директор на Агенцијата за национална безбеднocт. Тој е доктор по политички науки и 20 години кариера како дипломат. Димовски во изминатиот период бил амбасадор во Србија и Црна Гора, а и во Израел. Од 2007 до 2009-та година, Димовски беше прв човек на Агенцијата за paзузнавање.