Албанската полиција во утринските часови започна нова, голема акција за уништување на цели парцели засадени со марихуана, во областа Дукаѓини, поточно во административните единици План и Пулт.

Во акцијата се вклучени 400 припадници на полицијата, меѓу нив и припадници на специјалната единица „Ренеа” 60 полициски возила и два хеликоптера.

Само за неколку часа уништени се над 4 илјади стебла марихуана. Акцијата прoдoлжува во тешко достапвен планински предел.

Во текот на вчерашниот ден, полициите од Валона, Скадар и Лежа уништиле над 3.500 стебла марихуана.