Најдобриот српски тенисер Новак Ѓоковиќ позитивно одговрил на идеата на Роџер Федере, Швајцарецот да го носи како прочуената сцена од филм “Валканиот танц”, (со Патрик Свејзи).

Имено неодамна Роџер Федерер на Твитер се запрашал “навистина ли е толку силен, или Недал е екстремно комотен” кога објавил заедничка прослава каде Рафал го подигнал од тлото.

 На тоа еден корисник на Твитер му ја покажал кратката сцена од “Валканиот танц”, исто како Патрик Свејзи ја крева Џенифер Грек над глава, и му порачал:

 “Тогаш ова ќе можеш да го изведеш и со Новак”

Федерер потоа му упатил јавно Ѓоковиќ: “Што велиш на тоа”

 

Новак на изненадување на многумина, му порачал:

 “Јас сум за”

Имено, токму оваа сцената од “Валканиот танц” довела до необичната тениска приказна.