Собранието на Македонија попладнево во рамки на 110-та седница со 64 гласа „за” и 18 против ја избра Нина Ангеловска за министер за финансии.

Ангеловска во јавноста е позната како еден од основачите и директорка на компанијата „Групер“ и е добитник на наградата „Форбс 30“.

Нина Ангеловска е родена во Скопје на 13 јули 1988 година. Средно образование завршува во гимназијата Раде Јовчевски Корчагин, во 2010 дипломира на универзитетот „Св. Кирил и Медотиј” – Економски факултет на Департментот Е-бизнис како најдобар студент на генерација со постигнат успех од 9,94.

Ангеловска неодамна изјави дека ќе вложи максимум во унапредување на фискалната транспарентност и домаќинско раководење со парите на граѓаните.

извор: Makfax