Аца Лукас во едно интервју открил дека веќе никому не должи пари и потенцирал дека иако имал големи падови во животот и коцкарски долгови, никогаш не се довел до тоа дереџе да нема за себе да си купи барем цигари.

Секако, ми се случувало да ми останат должни, многу пати позајмував, но сега навистина немам должници. Никој не барам за пари. Се случуваше кога се коцкав да западнам во финансиска криза и огромни долгови. Секако, сите ги вратив. Никогаш не било толку оскудно да немам за цигари. Веројатно никогаш нема да дојдам во таква ситуација”, изјавил Лукас.