Вечерва ги повикуваме сите на протесот кој е под мотото „Сега за да не е предоцна“ за да ставиме крај на националните понижувања и распродажба на се она што е клучно за македонскиот народ. Токму затоа треба  и ги повикувам да ни се приклучат сите за да го изрзаиме незадоволството од ставовитте на Зоран Заев, рече потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски во вклучувањето во центарлните вести на телевизија Канал 5.

Потпретседателот Николоски укажа дека кога ќе се понижите себе и народот кој го претставувате како што го направи Зоран заев, никој не може да ве почитува.

-Ова сега што се случува е тоа што Зора  Заев го ветувал на Бугароја. Бугарија го бара ветеното од Заев. Заев е веќе минато. Прашање е на време кога тој ќе се официјализира, рече Николоски на гостувањето на централните вести на Канал 5.

Николоски укажа дека ветувањата на Заев не смеат да го повлечат и македонскиот народ. 

-Тој е веќе минато, но многу е важно да не го повелече медоснкиот народ. Грижејќи се за своите бизниси во земјава како и во Бугарија тој гледаме денес сите што ветувал, само да не го повлече народот, рече потпретседателот Николоски.