Љупчо Николовски, актуелниот генерален секретар на СДСМ и поранешен министер за  земјоделство, водостопанство и шумарство, викендов прави свадба во еден познат скопски хотел. Тој лани во октомври се венча со неговата избраничка Андријана Јакимовска, во интимна атмосфера, но уште тогаш најавуваше голема свадба. 

Инаку венчавката беше во манастирот Јоаким Осоговски во Крива Паланка, од каде впрочем и потекнуваат сопружниците. Во тоа време парот и се регистрираше, што значи дека за сега останува само веселбата. 

Николовски ја запроси Андријана кон крајот на месец јули во словенечкото гратче Порторож покрај брегот на Јадранско Море, познато туристичко место, чие име во превод значи пристаниште на розите.