Познатиот шеф Рејмонд Бланк открил трикови за печење компири – како да ги исечете, колку долго се печат, кое масло да се користи…

Рајмонд е добитник на две Мишелинови ѕвездички и истакнал дека компирите после лупење се сечат на четвртини околу 4 самтиметри. Така ќе се добие крцкава коричка и мека внатрешност.

Следниот чекор е да се одбере маслото. Тој тврди дека за подготовка на компири најдобро е да се употреби густо масло бидејќи има интензивен вкус.

Најлошо е да употребите маслиново масло – компирот ќе добие гочлив вкус. Тој советува компирот прво да се вари пет минути се реди во тава, се посолуваат само со и бибер, се печат на 200 степени 30 до 40 минути.