Смрта на принцезата Дајана оставила голема празнина и неизбришлив траг во срцето на нејзиниот брат Чарлс Спенсер. И дене денес се сеќава и зборува за неа со голем почит а неодамна на Твитер објавил заедничка фотографија од детството. 

Дајана како дете очигледно имала сериозен став и држење, но дискретното пргрнување, односно раката на рамото на братот, сепак покажува дека била заштитничи настроена спрема него. Чарлс не оставил опис, па не се знае точно кога и каде настанала оваа форографија, но секако предизвикала многубројни реакции.

Коментари почнале да се нижат, а најмногу биле оние кои се заблагодарувале на братот на Дијана што со нив поделил дел од нивното детство.

Еве како изгледале…