Во рамките на борбата со COVID-19, од Република Турција на Република Северна Македонија ќе и биде доделена помош од медицински материјали.

Авионот на Турските воени сили кој го носи здравствениот материјал ќе слета на Меѓународниот Аеродром Скопје во среда, 8 април 2020 година. 

Предавањето на здравствниот материјал ќе се изврши од Амбасадорот Хасан Мехмет Секизќок.