Поплави во Нигер уништија повеќе од 400 хектари оризови полиња во југоисточниот регион Дифа.

Околу 3000 тони ориз вреден 1.13 милиони долари беше уништен како резултат на овие поплави.

Дождовите уништиле околу 17,400 домови.

извор: Makfax