Kичевецот познат под псевдонимот „Ел Чека“ детонираше „бoмби“ од Пацификот, а сајтот „Клани Зајазит“ каде беа објавувани разговорите – не функционира.

На остров во Пацификот со само 1.500 жители е регистриран веб сајтот од кој се пyкаат повторно „бoмбите“ на „Ел Чека“, откако Фејсбук ги избриша неговите профили.