Пред неколку дена се појави вистински скандал кога во медиумите осамна информација дека популарниот фолкер Аца Лукас, му должи пари на бизнисменот Дејан Поповиќ -Тигар.

Според Аца Лукас, ова не е вистински договор, туку зеленашки долг, каде е искористена неговата тешка финансиска состојба, која судот не ја прифати. Медиумите многу пишуваа и за здравствената состојба на Лукас.

На прес-конференцијата што ја одржа, пејачот откри дали се плаши за својот живот поради овој случај, како и дали би кренал рака на себе?

– Дали навистина мислите дека ќе посегнам по животот? Реков „Дали навистина мислите?“ Реков дека ќе скокнам од од приземјето, а не од спрат – рече Лукас, по што следеше неговиот адвокат кој рече дека се поднесени жалби.

Јас не сум баш како другите да се плашам за животот. Не се плашам за мојот живот и не мислам дека некој ќе ме убие иако имаше закани, Господ нека ме спаси, кажа фолкерот.