Прашањето “кога треба да родиш” поставено на жена која е само со зголемена тежина, може длабоко да ја повреди. Овие резултати се добиени од истражувањето спроведено со цел да се утврдат прашањата кои кај жените предизвикаат алармантна ситуација и секако, не се препорачливи за употреба.

Понекогаш сакаме да кажеме нешто со надеж дека жените ќе го сфатат онака како што е кажано, но не, најчесто тоа избива во мозокот на жените на поинаков начин и отвора една голема и сочна расправија.

На пример:

1.кога треба да се породиш? (кога не е бремена)

2.да, задникот во тоа ти изгледа преголем

3. изгледаш уморно

4.смири се душо

5.ти треба помош околку паркирањето?

6.се повеќе личиш на мајка ти

7.ти реков

8.колку плати за фризурата?

9.мора ли тоа да го јадеш?

10.зарем немаш попаметна работа?