Познатиот фолк пеач Ацо Пејовиќ го одржал и вториот концерт во Арена еден месец после првиот.

Фолкерот сакал концертите да ги одржи едно по друго, но немало слободни термини, со што вториот бил закажан подоцна. На популарниот пеач на бина му се придружиле Сале Тропико и Едита Арадиновиќ.

Кумата и колешка на Пејовиќ Александра Пријовиќ му гостувала на првиот концерт, што не било случај и со следниот.

– Кумата е дома и гледа серии – рекол на шега во една емисија, па открил нешто што јавноста не го знае.

– Мене ми е жал но некои работи мора да се испочитуваат кои се поважни од концертот. Јас прв инсистирав да не доаѓа, таа сакаше, но јас и реков: “Не доаѓа во предвид”. Бебето и таа сега се најважни, рекол Пејовиќ.