Она што се чинело како обичен авионски лет за Вашингтон, се претворило во ужасен кошмар. Авионот бил принуден да се приземји во Шарлот поради тоа што на неколку патници им се слошило од неподносливата реа што се ширела од интимниот дел на една од патничките.

Мислев дека нешто внатре во таа жена и дека таму долу и умрело. Мирисаше на мешавина од дијареа и твор, изјавил Џамал, еден од патниците што се онесвестиле. Прво, дел од патниците се пожалиле на неподнослива реа во авионот, но по извесно време неколку од нив буквално се онесвестиле, по што компанијата Јунајтед Ерлајнс одлучила итно да направи принудно слетување на најблискиот аеродром.

На местото на настанот веднаш пристигнале санитарна екипа и медицински тим кој ја одвеле патничката и го дезинфицирале авионот.

Не можам да верувам дека една жена може да оди било мкаде со таква смрдеа, а камоли да се качи во авион. Јас размислував за покренување судска постапка против компанијата и да се откажам од мојата работа, бидејќи ќе имам трауми со години од овој настан, и се плашам дека одвратноата реа никогаш нема да можам да ја заборавам, изјавила огорчениата стјуардеси која била дел од екипажот на на смрдливиот лет.

Несреќната Лариса Џонс, патничката со смрдлива вагина пак, била итно однесена во најблиската болница.