Ваква кражба досега тешко дека некој видел! Настанот се случил неделава во Бања Лука. Крадецот после кусо разгледување на изложената роба, не ја украл само облеката, туку и куклата на која била истата облечена. 

Колку целата ситуација е и комична потврдува видеото од надзорната камера кое го објавиле сопствениците на бутикот. Откако типот, кој подоцна и бил приведен, одлучил што му се допаѓа си ја грабнал куклата и истрчал по улицата. 

Погледнете го урнебесното видео: