x

Нема Ла Лига додека не се создадат адекватни услови

Шпанската најсилна фудбалска конкуренција нема да продолжи се додека не се создадат адекватни услови за тоа. Оваа одлука е дефинитивно, откако состојбата со коронавирусот во Шпанија стана уште посложена.

Па така, иако Ла Лига првично беше суспендирана до први април, сега не постои точен датум за нејзино продолжување. Ќе се чека да се стабилизира ситуацијата, па дури тогаш ќе се разговара за продолжување на шампионатот.

Ова секако важи и за понискиот ранг на натпревувања во оваа земја.

sportmedia.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата