Петтата рунда од дијалогот меѓу Белград и Приштина во Брисел, заврши попладнево околу 16 часот, без договор, а разговорите ќе бидат продолжени на 4 март.

Косовскиот премиер Хашим Тачи на новинарите им изјави дека за прашањето за паралелните структури на северот на Косовоо не е постигнат договор.

Се очекува наскоро на новинарите да им се обрати и српскиот премиер Ивица Дачиќ