Петре никогаш не живеел од функционерската плата, туку од страничните бизниси. Петре како тоа и градоначалник и странични бизниси?! – прашува Владимир Нелоски од ВМРО-ДПМНЕ.

Колку што знам адвокатурата не е бизнис, туку јавна професија или можеби мисли на бизнисот на “Алпина” во ЈП Дрисла или некое слично бизнисче!?! Додека имаме политичари кои не живеат од платата, туку од бизнис, ќе сме таму каде што сме сега, на дното по сите параметри!! -напиша тој.