Повеќе од 9.500 патници со пет крузери го посетуваат Дубровник во текot на една недела, покажуваат податоци од Пристаништето на управата на Дубровник.

Во текот на август во Дубровник на бродови на кружни патувања стигнале над 140.000 патници, а до крајот на годината се очекува дека тој број ќе надмине 870.000 патници.