Невремето што вчера ја погоди Општина Могила предивика штета врз сите земјоделски култури, особено врз тутунот.

Комисија на Општината денеска почна увид на терен и проценка на штетата врз земјоделските култури по невремето и градот што вчера зафати неколку села.

Најголема штета е предизвикана врз земјоделската површина во селата Долно Српци, Вашарејца, Бернаци и Ивањевци.

извор: Makfax