Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР по однос на забраната за движење евидентирано е дека во текот на изминатите 24 часа на ниво на целата држава 35 лица не ја почитувале забраната за движење, при што приведени се 19 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

Исто така според статистичките податоци на 67 лица им се издадени решенија за изолација, а 84 лица потпишале изјави за самоизолација. При извршените контроли од страна на полициските службеници евидентирани се 2 лица кои не ја почитувале мерката за самоизолација. .

извор: Makfax