Од почеток на падемијата, се појавиле многу гласини од кои могуте се опасни и штетни.

Една од нив во овие моменти станала вируелна на социјалните мрежи.

Потекнува од Фејсбук, а сега веќе ја има и на останатите социјални мрежи.

Станува збор за фотографии кои предизвикаа загриженост кон оние на кои изгледа недоволно се обрнува внимание, се работи за деца.