Висината на снежната покривка на Попова шапка изутринава изнесува 18 сантиметри, додека во Маврови Анови има само 2 сантиметри снег.

Утрово најладно беше во Берово -7 степени и -5 во Крива Паланка, Битола, Скопје-Петровец.

извор: Makfax