Се сретнале Мујо и Суљо на оној свет и Мујо прашал: Што ти се случи…како умре? – ”Дојдов од службено патување и ја најдов жена ми сама в кревет. Не можев да им поверувам на очите. Проверив под креветот… нигде никого, во орманот… нема, зад завесите… нигде живо пиле. Е, тогаш, од среќа легнав и ме удри инфаркт…” -Е коњу еден, да ѕирнеше во фрижидерот сега двајцата ќе бевме живи…