Голем дел од легендарните песни се напишани врз основа на вистинска приказна.

Најчесто многу ретко се знае за инспирацијата, па секој на различен начин го толкува текстот.

Кога станува збор за интересни приказни зад одреден текст на песна, не може да се изостави песната „Воли те твоја ѕвер”. На оваа песна се пиело, а голем број парови се заљубиле слушајќи ја.

Но, ретко кој знае дека станува збор за текст кој е исповед на момче кое силувало девојка.

Наводно момче силувало девојка, во затвор, а потоа напишал текст за таа песна. Не се знае како песната завршила кај музичарот..

Оставив траг на твоето тело, кој никогаш, никогаш нема да избледи. Оставив прав во твоето срце и тоа ќе трае засекогаш, гласи дел од текстот.

Кога се слуша песната текстот сосема поинаку се толкува…

Слушнете:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=oo6zUgh5EWE]