Министерот за здравство Венко Филипче објави телефонски броеви на кои граѓаните треба да се јават доколку имаат симптоми на корона вирусот.

-Потсетуваме дека за контакт по пристигнување во територијата на Република Северна Македонија и при сомнителни симптоми налик корона вирусот патниците да се пријават на броевите за контакт кои се поделени во региони: