Вељко Ражнатовиќ околу 14 часот ја однесе својата невеста Богдана од семејниот дом во Тител. Веднаш штом го помина прагот, тој пукаше, а невестата само се насмевна.

Меѓутоа, додека одеше по скалите, долгиот превез се закачи на оградата, па невестата се сврте.
Едно од верувањата е дека кога младоженецот ќе ја преземе невестата и тие одат на свадба, родителите ја повикуваат невестата да се сврти, додека од друга страна, младоженецот се обидува да не се сврти, затоа што ако се сврти, децата ќе изгледаат како нејзините.