Двајца Индијци се возеле на велосипед кога на патот наеднаш им се појавила кобра.

Змијата брзо се движела преку патот, а потоа се вплеткала во тркалото на велосипедот.

Кога виделе што се случува, мажите скокнаа од велосипедот и побегнаа колку што ги држат нозете.

Никој не е повреден, но велосипедот е оштетен при падот. Иако не е точно утврдено за каков вид змија станува збор, се претпоставува дека се работи за индиска кобра.

Тоа е опасна отровница која убива околу 10.000 луѓе годишно. Може да биде долга и до 2 метри, а главно се грани со глодари.