Овој знак во Зодјагот, својата освета детално ја планира.

Сурови личности кои даваат се од себе да понижат други и едноставно уживаат во тоа навредување. Некои хороскопски знаци по природа се ладни и безобразни, но еден се одвојува по суровост спрема други.

Станува збор за Рак.

Овој хороскопски знак често менува расположение и со своето проблематично однесување многупати создава проблеми на луѓето околу себе. Тој е виновен што некогаш имате впечаток дека ќе побудалете и без потреба ќе прашате што погрешно сте направиле што така се однесува со вас. Ако Ракот почуствува дека на некој начин сте го предале, ќе даде се од себе да ви го згорчат животот. Тогаш никој не би сакал да се најде во ваша кожа. Во очите на ракот станувате најомразената личност и тогаш е подготвен на се.

Раковите одат во тотален екстремизам, некогаш се милозвучни, а потоа искажуваат голема огорченост. Посесивни се, и колку и да мислите дека можете да побегнете од нив, едноставно нема да успеете.