Доколку ѝ веруваме на астрологијата, тогаш жените коишто се родени во овие хороскопски знаци им се најпривлечни на мажите. Нивното тајно оружје е харизмата, а внимание привлекуваат каде и да се појават:

Бик

Жените кои што се родени во овој знак се многу шармантни, а поради тоа мажите лудуваат по нив. Посилниот пол особено ги привлекува фактот што овие жени живеат по свои правила. Иако се безгрижни и бараат мажи кои што ќе можат да се прилагодат, листата на оние кои што паѓаат на нивниот шарм е предолга.

Скорпија

На мажите отсекогаш ги привлекувала нивната убавина и однесување, а факт е дека се пребирливи. Нив тешко е да ги импресионирате, а мажите тоа многу ги привлекува.

Близнаци

Близнаците се друштвени, а нивниот нарав е ангелски. Мажите се подготвени на сè само за да ги освојат и да ги имаат покрај себе – на подолг период.