Според податоците на TripAdvisor, оваа година најпопуларни места за одмор се Бали и Ибица.
Овој популарен сајт ги подели дестинациите на две групи, оние поблиски и подалечни.

Во топ 10 блиски дестинации спаѓаат: Ибица, Крит, Мајорка, Санторини, Кипар, Малта, Барселона, Бенидорм, Мадеира, и Гран Канарија.

Од далечните дестинации, во топ 10 се: Бали, Орландо, Лас Вегас, Малдиви, Њујорк, Банкок, Дубаи, Маракеш, Пукет и Барбадос.

Бали има вулкански планини, песочни плажи, корални гребени, храмови, знаменитости.
Ибица е идеална за оние кои сакаат забава.