Ова се првичните резултати од официјалната веб страна на Државната изборна комисија. Од обработени 8,87% од гласовите Стево Пендаровски има 46.280 гласа, додека Гордана Сиљановска Давкова 26.676 гласа. 

Неважечки 2.486 гласа.