Во Русија починале 150 луѓе во последните 24 часа од коронавирус, што е најголем број жртви на инфекција за еден ден, соопшти Штабот за превентивни операции против епидемијата на вирусот Ковид-19.

Вкупниот број на смртни случаи од коронавирус во Русија е 3.224. Бројот на заболени е 8.894, што е седми ден под 10.000, пренесува ТАСС.

Инфицирани се вкупно 326.448 лица. Според податоците на Штабот за превентивни операции, дневниот пораст се намалил од 2,9 на 2,8 проценти.

извор: Makfax