Бројот на смртни случаи од коронавирус во Германија денессе зголеми за 254 починати, што е најголем број на смртни случаи во таа земја за еден ден.

Зголемен е и бројот на нови случаи. Забележани се 4003, што е зголемување во однос на претходните неколку дена кога се намали бројот на нови случаи.

Во Германија се пријавени 103.222 заразени лица, додека бројот на починати е 1861.

извор: Makfax