Мина Врбашки, најконтроверзната учесничка во реалното шоу Задруга, признала дека веќе еден месец не била со маж. Девојката која во двете сезони на Задруга имаше осум партнери открива дека ужива во самотијата. 

„Не сум водела љубов еден месец и искренод да ви кажам, баш ми годи малку да се одморам од тоа“; рекла Мина и признала дека најмногу се плашела од осудата на јавноста. 

„Со оглед на тоа дека признав оти се бавев со проституција, ми беше страв луѓето да не ме отфрлат. Не се каам што бев проститутка, едноставно морав да се бавам со тоа затоа што во тоа време моето семејство немаше пари“, се правдала Врбашки, која во шоуто влезе се уште малолетна, без образование и позната како екс љубовница на пејачот Шако Полумента.