Задоволството сепак варира во одделни земји. Најсреќни се луѓето во Индија, 88 отсто од нив се трудат со задоволство за разлика од само 44 отсто од оние во Јапонија.

По Индијците најпозитивно настроени кон својата професија се Мексиканците, Американците, Чилеанците и Бразилците.

Од друга страна меѓу незадоволните вработени освен оние во Јапонија се и вработените во Италија, Турција, Франција и Шпанија.